Pages

kentang here!

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
A part of being a khalifah-daughter-prefect-student-sister-aunt-tutor-motivator-mother ? ehhh wife punn blom lagi..acaner..tutor..motivator temberang sume tuu..

Thursday, April 4, 2013

Fabrica Starchee


Hohoho..amboi..tajuk kemain… macam dah tak de modal nak buat entri tajuk.haa.memang taka de ponn.(angkat kening).. it’s all about fabric starch. Tulis fabrica starchee..gaya bahasa itali pun tidak nampak di situ..

Well.well. as I know..or as we all know..or as whole world know.. or everybody yang do not know..fabric starch nie gile penting laa untuk kaum hawa yang bertudung. Serius baq hang ! lagi lagi sape yang beli tudung bawal warna plain cap kangaroo tuu..seksrsng harga dia dah turun.. mostly rm5 camtu..ekekeke

Yelaa tudung tu kan lembik lembik kesotongan.. so, susah la nak bentuk awning dia nanti..
Tapi kalo zaman dulu guna lilin jee.. sapu kat awning tu haa..
Tapi adakah guna lilin itu bertepatan dengan penggunaannya ? ye laa. Lilin kan untuk membekalkan cahaya dalam kegelapan di kala malam tanpa bulan..

Si A : tolong belikan aku lilin
Si B : ko nak buat ape ngan lilin ?
Si A: nak gosok kat bahagian tudung laa..
Si B : ?? bukankah lilin digunakan time blackout
Si A: dusshh ! ( bagi penampar ) da cepat belikan !!

*adakah scene ini berlaku dalam hidup anda ? jangan biarkan hidup anda diselubungi MISTERI..

tu haa contoh awning..


apakah itu awning? Awning adalah bucu yang kt depan tudung tu haa. Ade yang suke awning bulat laa, bujur laa, tajam laa.. kene tangan pasti luka punye..eh? adakah tajuk aku tadi awning? Ohh tidak.. back to the topic.

Hmm.hmm.

Ni nak habaq mai.. kalo ade starch ni.. time nak iron tuu.. tinggal spray je kt tempat awning.. beware ! jangan spray banyak sangat.. kang kejung tudung korang.. dah jadi keras macam topi keledar pulak kang..  tak ke seksi  seksa namenye nak bentuk awning nanti..so,kalo dah spray sikett senang laaa nk bentuk nanti.. tak de la awning tu nanti buruk beno rupenye.. segi empat laa, kedut kedut laa, penyek laa, bengkok laa...  Ni takk. Dibiar nyee tudung tu krekot krekot bengkok ( bahasa apekah ?) Muka pun nampak tak bermaya ye dopp. ? tapi kalo yang pakai tudung sarung tu.. yang memang da ade awning keras kt depan tuu.. tak payah laa gedik gedik ngengade nak guna starch ni pulak..nak buat hapee.. aiyoyo

Harga nya pun x mahal. Bawak duit rm10 gi market nak beli fabric starch.. bole beli lagi air dutch lady 1 kotak perisa strawberi.bole beli 2 kotak air dutch lady perisa strawberi jika air kotak tu ada promosi.. mihmihmih
 Haraga dia lebih kurang rm8++ camtu laa gamak nyee..
Ni untuk jenama mr muscle kiwi kleen perisa lemon.. harga jenama lain gue tarak tau..
Gue setia ngan mr muscle ja (adakah aku ini mrs muscle ? hm.)

ni laa bende nye haa..


So, apa tunggu lagi ! pergi amik duit rm10 dari akaun bank simpanan anda di mana sahaja dan terus menuju ke market untuk beli fabric starch !! by de wei.. aku bukan lah agen fabric starch seperti bayangan dalam kepala otak anda~~

Aku adalah promoter tanpa gaji
Salam.sayang semua.



3 comments:

fatima azzahra said...

Hehehe nak try beli lah . Good promoter :)

Ain Razak said...

aku pakai dahh!!! hahahah

Ain Razak said...

dah pkai dahh!!!hahaha

background blog