Pages

kentang here!

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
A part of being a khalifah-daughter-prefect-student-sister-aunt-tutor-motivator-mother ? ehhh wife punn blom lagi..acaner..tutor..motivator temberang sume tuu..

Monday, February 4, 2013

LIBB



LIBB stands for Latihan Intensif Brass Band.. senang cite ..macam ada kursus muzik gitu haa.. tudiaa,, kelas muzik..aku suke dengar muzik.. tapi xreti main laa..aku pandai ketuk tin milo ngn sudu je.. acaner?? http://www.emocutez.com

well.well.
first first aku tau yang aku kne gi LIBB.. mcm nk nanges ase.. coz program ni time holiday... 10 hari kott !! mau nye x terbakar sisa sisa cuti aku..haisshh.. http://www.emocutez.com
  tp aku kuatkan ati gak r nk pegi..da wajib kan..seriously..mule2 gi memang tak ikhlas langsung..mulut muncung mata sepet je time daftar libb.. tanda protes~~
beg pun seret je bawak masuk bilik..padahal bukan beg roda..tetibe terlepas beg dari tangan.. berguling tengah jalan,, then,, amik balik beg..still,,seret balik gi ke bilik..

kire2 aku sampai kol 1 cmtu laa.. da settle daftar.. kluar g makan jap kt sek.7..ihik.. x mau laa duduk dalam bilik sorg2.. tp not to deny,, kolej teratai serious cantikk... http://www.emocutez.com..time malam je ak rase nak nanges dok tepi locker nak balik..http://www.emocutez.com
then, pepagi da kne bangun. perrgghh.. mata melekat macam ada gam UHU.. serius gua cakap luu.. nak gi toilet punn main agak2 je jalan.. kalo terjatuh dari tingkat atas..maunye patah kaki and toiletries terburai tengah jalan..

kol 7 da kne kumpul.. malang x dapat dihidu.. once upon a time..ada byk plak pelatih lambat.. da kol 7 lebih pun  blum bangun.. xde org kejut katenye.. so,, ape lagi.. masak ar kitorg yang dalam barisan ni.. kne angkat kaki and angkat tangan. ciss. ni laa bende yang paling aku benci.. asyik nk terjatuh je rase.. abes menari nari goyang inul da kaki aku time kt depan teratai tu nak elak dari jatuh.. ble org yang lambat tu sampai je.. aku rase macam nak kerat 18 je diorang tuu guna pisau lipat karat dan tumpul.. http://www.emocutez.com

then, setiap hari mesti ada pt pagi.. aku ni lemah sket bab bab berlari nie.. malas bebeno.. pastu kne buat lompat bintang laa... sit up.. push up... naek muscle da badan aku.. balik je jalan da macam robot...mak aii sakit badan.. hanya aku, muscle aku dan Tuhan ja yang tau..macam baru lepas wrestling lawan dgn The Rock.. http://www.emocutez.com

time libb aku amik clarinet.. mule2 x tau pun clarinet tuu apekebendenye.. so, aku expect bende tuu senang laa.. tiup gerenti bunyi punye lahh..http://www.emocutez.com time senior nak test sorang2 tuu.. aku wat muka confiden.. kacang je.. then, aku punye turn.. kumpul angin dalam perut siap2 then tiup .. aikk?? awat x bunyi mouthpiece nie??rase down..http://www.emocutez.com.rase cam nak telan je mouthpiece tuu.. gelabah daa aku..tetibe rase cam x nak main clarinet.. nak tukar main tuba je..haha.. woi mun,, ko ingat gune angin kentut jee tuba tu da bole bunyi ke ???
practice.. practice..practice...practice... then, all effort been paid... i already little little can play clarinet.. haha english berterabur.. muet : band 3

makan da sedap da.. okay laa.. even ada cket 2 antara makanan tu aku x makan.. like kueh teouww,, sayur taugeh,,sambal..bubur kacang.. telan je.. perut da lapar.. http://www.emocutez.com

yang x tahan malam kene tochure tuu.. betul takk aku eja?? salah x pelaa.. time tuu kne angkat kaki lagi.. aku ni lemah laa bab bab angkat kaki ni.. mesti rase nak jatuh...ape lagi.. menari nari  lagi laa aku kt situ.. hati panas beb kene denda.. asyik suruh angkat kaki 90 degree.. tangan lurus..kaki da ketaq ketaq dah.. tangan pun da macam sotong..tapi tu da lumrah.. buat salah,, memey ar kene denda.. then,, tetibe komander saiful bagi talk.. sebak ati.. mat rock pun bole nangis..mengalir air mata mahal aku dibuatnya.. pergghh ..cair..cair..http://www.emocutez.com

sepanjang LIBB kne pakai name tag saiz a4 hard cover tahan lasak gantung kt leher.. whatt!! mane aku nak cari material sume2 tuu?? this thing gonna be crazy for me..http://www.emocutez.com
last last ade gak idea aku.. walaupun name tag ni nampak buruk.. aku on je laa pkai.. aku paling benci kene denda..so ,, mesti laa follow the flowww.. ehee...



material name tag.  :  kertas a4 (sebenarnya borang libb lebih  punya kertas.) , file hard cover kesayangan, tali  yang diperbuat dari plastik seven eleven .

material : nametag baru casing yang sebijik time skolah tadika, printed paper yang serius comel dan cantik.



aerobik ar x bole tahan.. ada gaya gosok baju laa.. angkat baju laa.. serius lawak..kahkahkah.. gangnam style pun ade.. ehhhhhh,, adeeee.... hahahttp://www.emocutez.com

time penyatuan.. emm,, overall okay.. walaupun kadang kadang aku x reti main..gaya tangan da macam orang pro dahh..haa..amek kau.. skali kantoi fingering salah.. tapi bunyi sama jee.. x da bunyi sumbang punn..haa.. nampak tak permainan nya disitu ?? then ,, tetibe conductor puji.. cikgu puji... pergghh... tertusuk jantung beb.. aku bukan main pun.. tolong penuh kan kerusi kat line depan tu jee sambil pegang clarinet.. http://www.emocutez.comkalo ade note panjang baru aku tiup.. ehhee.. tapi lame2 okay laa.. bole gak main cket2.. (ayat cover abes)
ni lagi satuu.. kawad marching... penat x payah nak kata.. semput woii !! semput. aku x pernah pernah main alat muzik sambil march.. memang x bebunyi laa clary tuu...puii..tetibe je jari krem laa.. terketaq ketaq laa.. kesiann.. da abes marching pun tangan x berhenti ketaq.. serius punya tahap da ni..

petang kebudayaan.. lagu black ngn  sape tu gile best.. budak ompuan rap.. tabik spring sama dia.. persembahan pun best best.. enjoy laa...serius enjoy.. rase cam nak gi lagi libb.. *muntah

time nak wat persembahan kat dewan annex tu laa paling syokk.. bukan sebab da pro main.. tp sebab ada aircond.. ehee..time blaja kat kelas... perghh.. panass bebeno... tp  syukur laa da dpt tempat blaja.. kang x pasal pasal kne blaja tgh padang.. maunye x terbakar clarinet aku tengah panas,..

overall,,, LIBB best.. penant memang penat.. tapi penat bole hilang... ye dopp...  memories x kan hilang sampai bile2.. tuu... ayat taman....naik muntah aku..
thanx to all teachers,seniors, komander and kawan kawan yang banyak membantu... thanx to komander aimi sampai xde suara ajar kitorang, senior aisyah sampai lebam tepuk tangan nak buat rentak beat, komander qila, senior thuwaibah, senior ya, senior izzah dan lain lain yang senyum je walupun kitorang lambat pick up.. main lagu pun banyak miming je.. lagi lagi lagu wawasan.. ehee...i'm from zero to hero yeahhh... really aprreciate.. okay. skarang da bole pegi kedai beli clarinet sendiri.http://www.emocutez.com




3 comments:

Sya Qila said...

Yeahh..thats right.. Go for it Mun.
Habis LIBB ni terus kan active dalam band.
Join function. Macam sy haritu. smart x uniform die.Haha.
Ape2 pun see you next sem :)
-syaqila-

mun said...

orite komander qila.. yup, baju uniform smart :)
see u next sem..:)

Cik Fie said...

Blogwalking Sini . Follow Blog Saya Kalau Sudi :)

www.cikfie.com

background blog